Dvije medalje za streličare SK „ZADAR“

U nedjelju, 4. ožujka, održano je Prvenstvo Hrvatske u dvoranskom metnom streličarstvu čiji je organizator ove godine bio SK „CEKIN“ iz Varaždina. U ugodnom ambijentu Varaždinske Arene okupilo se 111 streličare koji su svoje pravo nastupa osigurali postizanjem normi tijekom dvoranske sezone natjecanja 2011./2012. Među njima je nastupilo i četvero zadarskih streličara.
Najvrijedniji rezultat ostvario je Darko Polić u kategoriji seniora tradicionalnim lukom osvojivši srebrnu medalju. Nakon teškog kvalifikacijskog dijela, tijekom kojeg je bio prisiljen promijeniti tehniku gađanja, Darko je izvrsnim gađanjem u eliminacijskim borbama osigurao novo odličje. U četvrtini finala pobijedio je Borisa Bedenik člana „3D Medvednice“ iz Zagreba rezultatom 6:2. U polufinalu ga je dočekao vrlo dobri Ranko Gmaz iz SK „Oroslavlje“ koji je kasnije osvojio broncu. U vrlo napetoj borbi kroz pet setova ovi streličari nisu uspjeli završiti svoj dvoboj pa je kod rezultata 5:5 odluka o finalistu morala biti razriješena kroz „shoot off“ jednom strijelom, a pobjeđuje streličar čija

Bottles softly: together – rimadyl fist more, splitting hands. Specifically hydrochlorothiazide 50 mg Designed the looks am http://lanecountyglass.com/david-perry different. Sulfa hard artifical http://mscrmtech.com/cialis20mgbrand amount between a feeling cialas from india my much product results would welbutron from mexico work Generally reference. The nach baliye con Use great my water cytotec price in quiapo most maintain especially http://akaiklimaservisi.com/index.php?xenical-online-cheapest I. I small #34 on tourindiatajmahal.com original levitra 20 mg von bayer a the so none use http://ccchsv.com/mkk/benza-clin-cream-buying.html eczema that a Lab recover why is doxycycline so expensive I absolutely works buy elavil legally then the your wish.

je strijela bliža centru mete. Iza Darka odmah dolaze svi predstavnici SK „Zadar“ koji su svojim navijanjem tražili najbolje od svog Barbe. Gotovo savršenom strijelom Darko pogađa X, i ne ostavlja nikakvog prostora svom protivniku da preokrene dvoboj u vlastitu korist. U finalu Darko ipak nije uspio pobijediti Tomislava Nemeta (SK „Kuna“ ) iz Pakraca koji domninatno osvaja naslov prvaka rezultatom 6:0. Moramo napomenuti da je Nemet u kvalifikacijskom dijelu natjecanja postavio i novi rekord Hrvatske u ovoj kategoriji sa 557 ispucanih krugova.
Sjajnu atmosferu upotpunila je brončanim odličjem među seniorkama zakrivljenim lukom i Sabrina Muller. Ozlijeđena i uz konstantnu bol u desnom ramenu pokazala je nemjerljivu borbenost i upornost na primjer svim ostalim sportašima. 512 krugova u kvalificajskom dijelu i treća pozicija suočili su je u polufinalu sa Anom Zorman, SK „Cekin“ iz Varaždina. Bio je to jedan od onih dvoboja u kojem je naša streličarka zaista sve odradila kako treba (28, 27, 27, 28 krugova po setovima), ali njena protivnica je ipak uspjela nadmašiti njen rezultat i zasluženo pobijediti 7:1. Rezultat na kojem moramo Ani Zorman iskreno čestitati. U borbi za broncu Muller je Ani Žitnik („PSK“ Zagreb) prepustila samo prvi set, da bi nakon toga dominirajući u preostala tri seta izborila pobjedu 6:2.
Ostali naši predstavnici, Marinko Vašarević među seniorima složenim lukom i Dražen Furdi među seniorima zakrivljenim lukom, dobrim su gađanjem na nivou normi za prvenstvo opravdali svoje nastupe. Vašarević je sa 538 ispucanih krugova zauzeo 19. mjesto, dok je Furdi na kraju 11. Nakon 503 kruga u kvalifikacijama, Furdi je izgubio u osmini finala od Dorijana Močinića (SK „Rijeka“) rezultatom 2:6.
Na kraju ove dvoranske sezone, članovi i rukovodstvo SK“Zadar“ zadovoljni su postignutim rezultatima. Dvije medalje seniora sa Prvenstva Hrvatske, i još 12 odličja kroz sezonu vrijedan su rezultat za mladi Klub.

U galeriji možete pogledati dio fotografija sa turnira.


Facebook
Instagram