Državno prvenstvo WA 2×70/50m+OR, Sisak 13.09.2014. godine

U subotu 13. rujna 2014. godine održano je Državno Prvenstvo RH, WA 2×70/50 m + OR, vanjsko metno kolo. Natjecanje je u Sisku organizirao Streličarski klub „Siscia“, a sudjelovala su 82 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske.

Streličarski Klub “Zadar” predstavljale su streličarke Maja Pavković, Ivana Sumić i Luana Blaslov, uz pratnju i podršku predsjednice kluba Irene Stein:) Nastupile su u kategoriji seniorki i diviziji zakrivljenog luka.

U vedrom i iščekujućem raspoloženju započeo je prvi dio kvalifikacija. Sunčano i suho vrijeme išlo je na ruku. Obilježen odličnim gađanjem završio je izvrsnim rezultatima. Maja Pavković čvrsto je zauzela drugo mjesto sa 263 kruga, Ivana Sumić ispucala je 245 krugova, a pratila ju je Luana Blaslov s 243 kruga.

Već u drugom dijelu kvalifikacija bojazan od kišnog i vjetrovitog vremena se obistinila. Streličarka Luana Blaslov nikako se nije mogla snaći pa je rezultat u drugom dijelu pao na 189 krugova. Ipak, takve vremenske neprilike nisu pretjerano otežavale gađanje Ivani i Maji. Pa tako Ivana Sumić konstantnim vrlo dobrim gađanjem završava kvalifikacije identičnim pogotkom od 245 krugova, a Maja Pavković briljira svojim pogotcima te ostvaruje rezultat od 270 krugova. Pritom se naša Maja ponovno smjestila na drugo mjesto!

Ali tu nije bio kraj natjecanja. U eliminacijske borbe ulaze Ivana i Maja. Nebo se raščistilo i dalo zeleno svjetlo za naše dvije streličarke. Na liniji gađanja, u dvoboju su se našle Ivana Sumić i Viktorija Sukser (PSK Zagreb 1955) te Maja Pavković i Lea Brčić (SK Rijeka). Nažalost, naša Ivana gubi 6:4 od Viktorije. Na drugoj strani linije situacija je bila nešto napetija. Maja Pavković vodi prvi set (2:0). Pri idućem setu dogodio se peh; nalet vjetra je djelomice otkačio lice mete na koju je Maja pucala. U nemogućnosti da puca njezin je set obustavljen da bi naknadno – nakon što su ostali natjecatelji završili set ispucavši strijele – prema uputama suca dobila svoje dvije minute za tri strijele. Streličari na liniji čekaju i gledaju. Maji, vjerujemo, sigurno nije bilo svejedno, ali samopouzdanje se odrazilo na X-u u žutom! Prvu strijelu popratile su i druge dvije, nimalo loše, devetka i osmica.

U idućim setovima Lea neočekivano i odlučno popunjava žuto da bi potom pobijedila našu Maju rezultatom 6:4.

Tada je ždrijeb spojio naše streličarke i u međusobnom dvoboju Maja pobjeđuje rezultatom 6:0. Time je Ivana zauzela 4. mjesto, a Maja osvojila broncu!

U finalu je dvoboj Viktorije Sukser i Lee Brčić završio Viktorijinim porazom i Leinom pobjedom (6:0).

Da sumiramo, Luana Blaslov je zauzela 5. mjesto, Ivana Sumić 4. mjesto, a Maja Pavković 3. mjesto:)

Kao ekipa u kategoriji seniorki zakrivljenog luka cure su osvojile prvo mjesto postavivši pritom novi ekipni državni rekord od 1455 krugova!

Ovim turnirom PH (Prvenstvo Hrvatske) zaključuje se sezona vanjskih natjecanja. Puni želja i ideja te ponajprije volje, počinjemo s pripremama za dvoranska natjecanja:)

 

Fotografije s natjecanja pogledajte u Galeriji.


Facebook
Instagram