Prezentacija streličarstva i rada Kluba

U utorak, 25. studenog 2014. godine, SK „Zadar“ organizirao je studentima prve godine preddiplomskog studija knjižničarstva prezentaciju o streličarskom sportu i samom radu u klubu. Prezentacija je održana u sklopu kolegija Tjelesna i zdravstvena kultura pod inicijativom dr.sc. Gordane Ivković, a vodili su je predsjednica Streličarskog kluba Zadar Irena Stein, instruktor streličarstva Dražen Furdi te članovi kluba Tomislav Fabijanić i Luana Blaslov.

Kratak i jasan uvod u povijest streličarstva dao je Tomislav Fabijanić, a slijedilo je predavanje Furdi Dražena, instruktora streličarstva i suosnivača SK „Zadar“, o streličarstvu modernog doba.

Kroz prezentaciju studenti su se upoznali sa:

  • različitim vrstama lukova, od tradicionalnog/dugog (longbow), preko golog (barebow) – osnovni oblik kakav se nije mijenjao stoljećima – do standardnog luka, zatim zakrivljenog (recurve) – jedina vrsta luka dopuštena na Olimpijskim igrama – te složenog (compound) kao produkta tehnološkog doba
  • streličarstvom kao olimpijskim sportom
  • zastupljenosti streličarstva u Hrvatskoj, te u kojoj je mjeri medijski (ne)popraćen, (ne)popularan
  • „prvim koracima“ novaka u bavljenju ovim sportom
  • informacijama o streličarskoj opremi

Kako ne bi sve ostalo samo u teoriji i na riječima, studenti su imali priliku vidjeti lukove i ispucati pokoju strijelu u metu :)

Atmosfera se održala u zabavnom tonu do samoga kraja, a uspješnost ove prezentacije pokazuje i zainteresiranost studenata za učlanjenje u naš klub.

Nadamo se još ovakvim druženjima! :)

 

Fotografije s prezentacije pogledajte u Galeriji!


Facebook
Instagram