Zlatni streličari SK „Zadar“! – Božićni turnir, Varaždin 21. prosinca 2014. g.

U nedjelju, 21. prosinca 2014. godine, streličarski klub „Cekin“ Varaždin tradicionalno je organizirao 22. Božićni turnir WA 2×18 + OR. Ovim se turnirom zaključuje ovogodišnja natjecateljska sezona. Kao takav okupio je streličare iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije. Nastupilo je preko 100 natjecatelja, a na crtu su, izuzev po podjeli po stilu luka, stupili kao jednaki – bez starosnih kategorija. Prema pravilima, u eliminacije ulazi 8 najboljih u stilu i kategoriji. Naš je klub predstavljalo osam streličara.

Pet je naših predstavnica nastupilo u stilu zakrivljenog luka. Po završetku drugog dijela kvalifikacija ostvarile su sljedeće rezultate:

Ivana Sumić je ispucala briljantnih 540 krugova potvrdivši svoj osobni rekord kojeg je ispucala na istom turniru prošle godine i time zauzela 2. mjesto.

Irena Stein je ispucala odličnih 518 krugova zauzevši pritom 8. mjesto.

Luana Blaslov je ostvarila pohvalan rezultat od 513 krugova koji ju je smjestio na 9. mjesto, a time je ostvarila normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske.

Maja Pavković s nešto lošijim gađanjem (446 krugova) zauzima 15. mjesto, a slijedi je Silvija Domitrović sa 396 krugova.

Sukladno bodovnoj ljestvici, u eliminacijske dvoboje ulaze dvije naše streličarke, Irena Stein i Ivana Sumić. Ivana se u prvom dvoboju susrela s Mirjanom Miličević (ZGSK) pobijedivši je rezultatom 6:4 i plasiravši se pritom u polufinale. Irena u dvoboju s Viktorijom Sukser (PSK 1955) gubi rezultatom 6:0 i time joj je napredak nažalost zaustavljen. Ivana u polufinalu s Majom Ratajec (PSK 1955) ponovno izlazi kao pobjednica osiguravši si odličje i borbu u finalu (7:1). U drugom polufinalu susrele su se Viktorija Sukser i dvanaestogodišnja Magdalena Štabek (SK Grofovi Konjski). Vodile su napetu i neizvjesnu borbu do samoga kraja, a kao pobjednica izašla je djevojčica čeličnih živaca (6:4) koju je u finalnom dvoboju dočekala naša Ivana. Gledatelji su mogli uživati u još jednom napetom dvoboju. Nakon prvog dobivenog seta, Ivani se u drugom omaknuo miss, ali na čuđenje sviju iduća Magdalenina strijela također promašuje lice na meti. Zbroj ostalih dviju strijela dao je prednost Ivani, pa osvaja i drugi set. Odlične rezultate ostvaruje i u trećem setu, pobjeđuje rezultatom 6:0 i osvaja zlato!

Naš kadet Dominik Čolak nastupio je u diviziji zakrivljenog luka. Među vrlo jakom muškom konkurencijom, što reprezentativaca Slovenije što streličara Austria team, naš se Dominik smjestio na 39. mjesto (331 kruga).

U stilu složenog luka, predstavljao nas je Marinko Vašarević ostvarivši rezultat od 556 krugova. Tako je zauzeo 21. poziciju u jakoj konkurenciji od 29 natjecatelja.

Darko Polić „Barba“ je – u stilu tradicionalnog luka – po završetku kvalifikacijskog dijela natjecanja zauzeo 1. mjesto (518 krugova) i osigurao si ulazak u eliminacijske borbe. Nakon što je bez većih poteškoća pobijedio Ladislava Somija (LK Lendava) (6:0), našeg Barbu je u finalnom dvoboju dočekao Rajko Žigić (ZGSK) koji je u kvalifikacijama bio slabiji za samo jedan krug (517). Dvoboj završava rezultatom 6:4 u korist Barbe.

Dakle, natrag u Zadar smo ponijeli dva zlatna odličja i još mnogo pozitivnog iskustva!

No, bilo je ovo tek „ispitivanje terena“ budući da će se na istom u trećem mjesecu nadolazeće godine održati dvoransko Prvenstvo Hrvatske.

 

Fotografije možete pogledati u Galeriji. :)


Facebook
Instagram