15.02.2015. Varaždin – Dvoransko Prvenstvo Hrvatske – Darko Polić osvojio zlato i oborio državni rekord!

DSC_0134

U nedjelju, 15. veljače 2015. godine, održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske u disciplini WA 2x18m + OR. Natjecanje je u suradnji sa Hrvatskim streličarskim savezom organizirao SK „Cekin“ iz Varaždina. Okupili su se tu najbolji streličari diljem Lijepe naše, a SK „Zadar“ predstavljalo je pet streličara.

Darko Polić “Barba”, veteran dugim lukom, odličnim gađanjem osvojio je 1. mjesto sa 542 kruga ostavivši iza sebe svog protivnika Vladu Gligorovskog (SK „Sisak“) za nešto manje od 60 krugova (485). Kvalifikacijskim dijelom natjecanja veterani u stilu dugog luka završavaju natjecanje, a našem Barbi je pripalo zlato! Ovim rezultatom od 542 kruga, Darko Polić je oborio i državni rekord koji je do tada držao Tomislav Nemet (SK Kuna) sa ispucanih 534 kruga! :)

U konkurenciji seniorki u zakrivljenom luku – po završetku kvalifikacijskog dijela natjecanja – istaknuti uspjeh postigle su streličarke Ivana Sumić i Luana Blaslov. Naša Ivana konstantno podiže svoj osobni i klupski rekord. S ponosnim rezultatom od 545 krugova zauzela je 2. mjesto. Luana je ispucala sjajnih 543 kruga, oborila svoj osobni rekord i smjestila se na 4. poziciju u kvalifikacijama.

Od naših ostalih seniorki u kategoriji zakrivljenog luka Irena Stein smjestila se na 9. mjesto sa 429 krugova, a Maja Pavković na 10. mjesto sa 385 krugova.

Nakon završenih kvalifikacija, u eliminacijski dio natjecanja ušle su Ivana Sumić i Luana Blaslov. U prvom krugu Ivana bez poteškoća pobjeđuje Smiljanu Brezovec Meštrić (SK „Cekin“) rezultatom 6:0. Luana se susrela s Mirjanom Miličević (ZGSK) i gubi rezultatom 6:2. Ivana se u drugom krugu eliminacija našla u dvoboju s Anom Žitnik (PSK Zagreb) koji je završio rezultatom 6:0 u korist Ane.
U borbi za broncu, Ivana se susrela sa Mirjanom Miličević (ZGSK), a njihov dvoboj je završio rezutatom 6:2 u korist Mirjane te je time Ivani pripalo 4. mjesto.

Po završetku natjecanja Darku Poliću pripalo je zlato te novi državni rekord, Ivana Sumić se smjestila na 4. mjesto, Luana Blaslov na 5. mjesto, Irena Stein na 9. te Maja Pavković na 10. mjesto.

Ovo je bilo posljednje natjecanje dvoranskog dijela sezone, koja je ove godine trajala dosta kratko. Sada nas očekuje prelazak na vanjski teren (nadamo se lijepom vremenu:) i treninzi na većim udaljenostima zbog priprema za nadolazeću sezonu na otvorenom koja počinje već početkom travnja.

Fotografije s natjecanja možete pogledati u našoj Galeriji i Facebook stranici https://www.facebook.com/groups/115130755225714/


Facebook
Instagram