21.06.2015.-8. Svetoivanjski turnir WA720, Sv. Ivan Žabno – Dva srebra i bronca!

SK ZADAR – dva srebra i bronca!

Na prvi dan ljeta, 21. lipnja 2015. godine, naši su streličari nastupili na turniru FITA STAR 2x70m(2x50m) u organizaciji Streličarskog kluba „Tomislav“, Sveti Ivan Žabno. Bez eliminacijskog dijela (kao niti ručka :) ) 8. Svetoivanjski turnir osmišljen je kao sadržajan boravak u prirodi, a kao takav protekao je brzo u ugodnom raspoloženju i pozitivnom nadmetanju.

U konkurenciji seniorki sa zakrivljenim lukom SK „Zadar“ predstavljale su Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov, dok je Darko Polić „Barba“ pucao u konkurenciji seniora sa dugim lukom.

Po završetku prvog kruga kvalifikacijskog dijela natjecanja – koji je obilježilo sunčano i vruće vrijeme,ali s brzim izmjenama naoblake, vjetra pa i kiše – naše seniorke ostvarile su sljedeće rezultate:

Luana Blaslov, 268 krugova, 2. mjesto;

Ivana Sumić, 260 krugova, 3. mjesto;

Maja Pavković, 199 krugova, 5. mjesto.

Uz žestokog konkurenta – ali i dragog kolegu streličara – Daria Maroševića (SK „Kuna“), Barba je ispucao 313 krugova što ga je smjestilo na 2. poziciju u ovom dijelu natjecanja.

U drugom krugu kvalifikacija, unatoč promjenama vremena i neumoljivim zapusima vjetra, rezultati su samo malo kaskali za prijašnjima. Dakle, među seniorkama u zakrivljenom luku, Luana je ispucala 255 krugova, Ivana 250 krugova, a Maja 202 kruga dok je Darko, u seniorima dugim lukom, ispucao 309 krugova.

Po konačnom zbroju, Luana s ostvarenih 523 kruga osvaja srebro i to svoju prvu pojedinačnu medalju! Time je ispucala i svoj osobni rekord i pokazala ogroman napredak u odnosu na svoje prijašnje rezultate. Ivana osvaja broncu s 510 krugova – tek 13 krugova razlike od drugoplasirane Luane, a Maja zauzima tek 5. mjesto s ispucanim 401 krugom. Na suprotnoj strani terena, u napetoj borbi, Barba s ispucanih 622 kruga također osvaja srebro!

Iako nam vrijeme baš i nije išlo na ruku, stekli smo novo iskustvo i, kao i svaki put, naučili ponešto. Iako radi poslovnih obaveza naš trener Dražen Furdi nije mogao sudjelovati na natjecanju, ipak je ulovio vremena i došao nam pružiti podršku :)

Sretni smo, ponosni i zadovoljni – u Zadar smo se vratili okrijepljeni lijepim provodom i medaljama. Ipak, nema odmora, nastavljamo sa pripremama jer nas već ove subote čeka nastup na 3. Srednjeeuropskom kupu, WA 2X70 / 2X50 + OR (Central European Cup /3)!

Fotografije s natjecanja možete pogledati u Galeriji.


Facebook
Instagram