30.08.2015. godine – WA720, Jalžabet: ZLATO, DVA SREBRA I BRONCA!

20150830_154052 20150830_15334820150830_15264920150830_154300

STRELIČARSKI KLUB ZADAR: ZLATO, DVA SREBRA I BRONCA!!

Još jedan u nizu klupskih jednodnevnih „izleta“ održao se u nedjelju, 30. kolovoza 2015. godine i tom smo prilikom otputovali u Jalžabet. Osnovani tek prije nepunih godinu dana, naši kolege streličari iz SK „Navaho“, Jalžabet organizirali su svoj turnir prvijenac – vanjsko metno kolo WA 720. Iako na gotovo 400 km udaljenosti, petero članova našeg Kluba rado se odazvalo njihovom pozivu, s namjerom da pruže podršku kolegama te da odmjere snage na posljednjem turniru prije nadolazećeg prvenstva države.

Turnir je bio odlično organiziran, na lijepo uređenom terenu Sportskog centra Jalžabet, a obilježilo ga je sunčano i vrlo, vrlo vruće vrijeme s tek daškom vjetra koji bi tu i tamo natjecateljima pružio predah. Unatoč tome, naših petero natjecatelja osvojili su četiri medalje te ispucali osobne i klupske rekorde!

U konkurenciji seniorki sa zakrivljenim lukom predstavljale su nas Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov, dok su Darko Polić „Barba“ i Marinko Vašarević „Medo“ pucali u konkurenciji seniora sa tradicionalnim lukom.

Naša je Ivana briljantno odradila ovaj turnir ispucavši osobni i klupski rekord! Kroz oba dijela kvalifikacija izjednačavala je rezultat sa konkurenticom Viktorijom Sukser (PSK Zagreb 1955), da bi joj naposljetku – s ostvarenih 550 krugova – izmaklo prvo mjesto za tek 8 krugova!
Luana je ostvarila solidan rezultat od 504 kruga konstantnim gađanjem od 252 kruga u svakom dijelu kvalifikacija i time se smjestila na treće mjesto.
Nezahvalno četvrto mjesto pripalo je Maji s ispucanih 418 krugova. U prvoj je rundi ispucala vrlo dobrih 240 krugova, ali se nažalost, možda uslijed velike vrućine i manjka koncentracije, nije snašla u drugoj te ispucala svega 178 krugova.

I naši su dečki ostvarili vrijedne rezultate! Među vrlo jakom konkurencijom izvrsnim pucanjem prednjačili su pred svima ostalima, pa se na kraju njihovo natjecanje svelo na pozitivno nadmetanje učitelja i učenika:) Dok su u prvom dijelu kvalifikacija imali izjednačen rezultat od 303 kruga, u drugom je dijelu Marinko Vašarević poveo za čak 20 krugova! Time je izborio zlato, a srebro prepustio Polić Darku.

Dakle, na kraju jednog predivnog dana Streličarski klub „Zadar“ bogatiji je za jedno zlato, dva srebra i jednu broncu! Čestitamo našim natjecateljima:)

S dobivenim boost-om za ispravak eventualnih grešaka, već za par dana naši će natjecatelji imati priliku i poboljšati svoje rezultate i boriti se za naslove državnih prvaka. Naime, 6. rujna u Sisku se održava Prvenstvo Hrvatske, što će ujedno biti i zatvaranje ovogodišnjeg vanjskog metnog kola. Sretno našim streličarima!

Cijeli turnir protekao je u odličnom raspoloženju i ugodnom druženju, pa su tako i fotografije koje možete pogledati u našoj Galeriji proizašle iz veselog raspoloženja naših, zvizdanom opečenih, streličara:)

Pratite nas na našim web i FB stranicama!


Facebook
Instagram