06.09.2015. godine, Sisak – PRVENSTVO HRVATSKE, vanjsko metno kolo WA720 – Višestruko pozlaćeni SK Zadar!

Višestruko pozlaćeni Streličarski klub „Zadar“!

Predobar vikend je iza nas!
U nedjelju, 6. rujna 2015. godine, održano je Prvenstvo Hrvatske WA720 – vanjsko metno kolo. Organizirano je u suradnji Hrvatskog streličarskog saveza i Streličarskog kluba „Sisak“ na prekrasno uređenom terenu Streličarskog centra SK „Sisak“ i popraćeno gotovo idealnim vremenskim uvjetima. Iako nas je po dolasku dočekalo kišno, tmurno i hladno vrijeme, sunce se pojavilo već u prvoj polovici dana i pratilo nas do kraja.

Naš su Klub na ovogodišnjem državnom prvenstvu predstavljale seniorke zakrivljenog luka Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov te seniori dugog luka Darko Polić „Barba“, Marinko Vašarević „Medo“ i Valter Bobinac.

Po završetku prvog dijela kvalifikacija, u konkurenciji seniorki zakrivljenog luka, ostvareni su dosta dobri rezultati: Ivana Sumić – 260 krugova; Maja Pavković – 257 krugova; Luana Blaslov – 257 krugova. U konkurenciji seniora dugim lukom Barba je ostvario 301 krug, Medo 311 krugova i Valter 247 krugova.
U drugom kvalifikacijskom dijelu natjecanja, Sumić pada na 251 krug, Blaslov na 238 krugova, a Pavković ostvaruje 258 krugova. Na drugom kraju osunčanog terena, među značajnom konkurencijom „drvenjaka“, naši su dečki ostvarili sljedeće rezultate: Polić – 293 kruga, Vašarević – 313 krugova, Bobinac – 234 kruga.
Dakle, po konačnom zbroju nakon završetka kvalifikacija osvojena su sljedeća mjesta:
Maja Pavković – 2. mjesto (515 krugova)
Ivana Sumić – 3. mjesto (511 krugova)
Luana Blaslov – 4. mjesto (495 krugova)
Marinko Vašarević – 3. mjesto (624 kruga)
Darko Polić – 6. mjesto (594 kruga)
Valter Bobinac – 10. mjesto (481 krug)
Moramo napomenuti da je Valteru ovo bilo prvo sudjelovanje na natjecanju, stoga je osvojeni rezultat i više nego jako dobar! Čestitamo mu na sudjelovanju i prvom osobnom rekordu :)

Među seniorima dugim lukom u eliminacijski dio natjecanja ulaze Polić i Vašarević, koji su se u osmini finala našli u klupskom dvoboju. Iako nakon prve serije vodi 2:0, Barba naposljetku gubi rezultatom 6:2. Time daje vjetar u leđa našem Medi koji pobjeđuje Franju Molnara (SK „Streličari Ružice grada“) rezultatom 6:0, a potom i Davora Pejnovića (SK „Grebengradski streličari“) rezultatom 6:2. Osvaja zlato i naslov državnog prvaka 2015. godine!

U eliminacijske borbe ulaze i naše tri streličarke zakrivljenim lukom. U četvrtini finala u još jednom klupskom dvoboju našle su se Ivana i Maja, dok je Luana stala na liniju sa Viktorijom Sukser (PSK Zagreb 1955). Nakon prva dva seta Maja vodi 4:0, kao i Viktorija. U trećem setu, i Ivana i Luana uzvraćaju udarac svojim protivnicama (4:2). Četvrti je set značio kraj borbe za Luanu pošto Viktorija pobjeđuje rezultatom 6:2. Maja i Ivana izjedačavaju set (5:3), da bi u sljedećem Maja ostvarila pobjedu (6:4) i time ušla u finale i borbu za zlato!
U dvoboju za broncu našle su se Ivana i Luana. Ivana Sumić pobjeđuje rezultatom 6:0 i ostvaja broncu, a Luani Blaslov je time pripalo 4. mjesto na ljestvici. U napetoj borbi za naslov državnog prvaka Maja vodi prvi set 2:0, da bi u drugom Viktorija izjednačila rezultat (2:2). Međutim, naša Maja se neda, osvaja treći set (4:2), a u četvrtom je setu zapečatila pobjedu (6:2) i time postala državna prvakinja!

No tu nije bio kraj našim radostima. Osvojili smo i dva ekipna naslova. Ekipa seniorki zakrivljenim lukom u sastavu Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov osvojila je zlato, srušila prošlogodišnji državni rekord i postavila novi od 1521 kruga! Zlatna ekipa seniora dugim lukom (Darko Polić, Marinko Vašarević i Valter Bobinac) također je postavila novi državni rekord koji sada iznosi 1699 krugova.

Da rezimiramo, Maja Pavković i Marinko Vašarević su nam zlatni državni prvaci, Ivana Sumić brončana, a ekipe seniorki i seniora zlatni s novim državnim rekordima :) Luana Blaslov smjestila se na 4. mjesto, a Valter Bobinac na svom prvom natjecanju na 9. mjesto.

Državnim prvenstvom vanjskog metnog kola završila je ovogodišnja vanjska sezona. Prelazimo na manje udaljenosti jer nas već početkom listopada čeka prvi dvoranski turnir.

Na kraju moramo spomenuti da je naša natjecateljska ekipa u Sisku imala i veeeliku podršku prijatelja i kolega iz SK Zadar! Tako su se s nama u kombiju za Sisak zaputili Tomislav i Anđela, a u Sisku nas dočekali naša predsjednica Irena, Igor i Vesna:) To nam je činilo iznimno zadovoljstvo, a i veliku pomoć – baratali su dalekozorima, „čitali“ pogotke na 70 metara udaljenoj meti, fotografirali, opskrbljivali nas kavom, osnaživali kad nam je išlo nešto lošije,.. Hvala vam svima :)

DSC03134 DSC03128
Kako nam je bilo pogledajte u Galeriji!


Facebook
Instagram