21.02.2016.godine – Krapina, Dvoransko PH – Državni rekord ekipe seniorki!

Dvoransko Prvenstvo Hrvatske: Novi državni rekord ekipe seniorki!

U nedjelju, 21. veljače 2016. godine, održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske u disciplini WA 2x18m + OR. Natjecanje je u suradnji sa Hrvatskim streličarskim savezom po prvi puta organizirao Streličarski klub „Oroslavje“. Okupili su se tu najbolji streličari diljem Lijepe naše, a SK „Zadar“ predstavljalo je četvero streličara, koji su u prethodnoj dvoranskoj sezoni ispucali kvalifikacijski prag.

U kategoriji seniorki zakrivljenim lukom nastupila je naša ekipa streličarki: Ivana Sumić, Irena Stein i Maja Pavković. Cure su osvojile zlato i postavile novi državni rekord sa ispucanih 1578 krugova!

Pojedinačno, u velikoj i jakoj konkurenciji, nakon završenog kvalifikacijskog i eliminacijskog dijela, ostvareni su sljedeći rezultati:

Maja Pavković, 6. mjesto

Ivana Sumić, 5. mjesto

Irena Stein, 4. mjesto.

Irena se odlično snalazila cijelo vrijeme eliminacijskih borbi, u osmini finala izbacila je klupsku kolegicu Ivanu Sumić, u četvrtfinalu nažalost izgubila od odlične Lucije Vrsalović (ZGSK). U borbi za broncu već se osjetio i umor nakon cijelog dana „na liniji“, izgubivši od Ane Žitnik (PSK Zagreb) na kraju je zauzela 4. mjesto u ukupnom poretku.

Naš Darko Polić „Barba“ razbolio se uoči prvenstva i nije mogao s nama :(  tako da je Marinko Vašarević „Medo“ bio jedini predstavnik Kluba u kategoriji seniora dugim lukom.  Na ovom je natjecanju konkurencija dugolukaša bila ogromna, a naš je Medo nakon završenih eliminacija zauzeo 9. mjesto.

Nakon službenog dijela prvenstva, predsjednik Saveza je podijelio priznanja i FITA značke za ostvarene rezultate u protekloj godini, tako da je SK Zadru uručeno:

  • Darko Polić – priznanje za postignuti državni rekord 2x18m, dugi luk, veterani
  • Ekipa seniora dugim lukom u sastavu Darko Polić, Marinko Vašarević, Valter Bobinac – priznanje za postignuti državni rekord WA720
  • Ekipa seniorki zakrivljenim lukom u sastavu Ivana Sumić, Luana Blaslov, Maja Pavković – priznanje za postignuti državni rekord WA720
  • Luana Blaslov, Maja Pavković – FITA značke za ostvarene rezultate

 

Ono što na kraju moramo reći je da nama natjecateljima potpore nije nedostajalo :) Od naših klupskih kolega i prijatelja bodrili su nas u svakom trenutku: Sabrina, Marko, Luana, Matea, Anđela i Marija, dok je Igor fotoaparatom i kamerom sve dokumentirao :) Hvala svima!

Ovo je bilo posljednje natjecanje dvoranskog dijela sezone. Jedino još našeg najmlađeg natjecatelja Babin Roka očekuje nastup na dvoranskom državnom prvenstvu za djecu do 12 i 14 godina koje će se održati u Čakovcu 20.03.2016. godine.

 

Ono što slijedi je prelazak na vanjski teren (čim se vrijeme malo stabilizira) te treninzi na većim udaljenostima zbog priprema za nadolazeću sezonu na otvorenom koja počinje već početkom travnja.

 


Facebook
Instagram