22.05.2016. – 1. turnir “ZADAR OTVORENO”: SK ZADAR: 2 zlata , 3 srebra i 1 bronca!

ZADAR 22.05.2016. – MEĐUNARODNI STRELIČARSKI TURNIR, VANJSKO METNO KOLO  WA720 STAR

STRELIČARSKI KLUB ZADAR: 2 ZLATA , 3 SREBRA I 1 BRONCA!!

 

U nedjelju 22. svibnja 2016. godine na nogometnom igralištu NK „Dalmatinac“ u Crnom održao se prvi streličarski turnir u gradu Zadru! Organizator: Streličarski klub Zadar :)

Nakon šest godina postojanja i mnogobrojnih sudjelovanja na natjecanjima širom Hrvatske Streličarski klub Zadar organizirao je svoj prvi turnir – vanjsko meto kolo WA720 STAR. Turnir je bio međunarodnog karaktera, održan po pravilima svjetske streličarske organizacije, a na njega su se odazvali streličari iz Hrvatske i susjedne nam Slovenije.

Organizacijske pripreme trajale su nekoliko mjeseci, svi članovi Streličarskog kluba Zadar aktivno su se uključili u pripreme, posla je bilo puuuno ali je uloženi trud na kraju rezultirao  odlično i kvalitetno organiziranim turnirom, što su nam potvrdili i natjecatelji i ostali posjetitelji J Turnir je održan na predivno uređenom terenu NK „Dalmatinac“ u Crnom, a nakon nekoliko tjedana kiše, vrijeme nam je itekako išlo na ruku – sunčano i vrlo vruće s tek daškom vjetra!

U organizaciji ovog turnira ostvarili smo izvrsnu suradnju sa članovima NK „Dalmatinac“ u Crnom, a budući da nam je cilj promovirati i jačati streličarski sport u Dalmaciji, nadamo da će ovaj streličarski turnir prijeći u tradicijuJ Također, želimo zahvaliti Gradu Zadru i svima koji su nam na neki od načina pomogli u realizaciji ovog turnira!

Na turniru je sudjelovalo ukupno 53 streličara iz 14 streliačsrkih klubova, a naš je Klub predstavljalo 7 natjecatelja. Cijeli turnir je protekao u vrlo ugodnom i pozitivnom ozračju, uz izvrsnu glazbu našeg DJ-a Vinkeca :)

Naši predstavnici:

Roko Babin, zakrivljeni luk, dječaci do 12 godina

Marko Štiks, zakrivljeni luk, dječaci do 12 godina

Matea Kurtin, zakrivljeni luk, kadetkinje

Luana Blaslov, zakrivljeni luk, seniorke

Ivan Božić, složeni luk, seniori

Marinko Vašarević, dugi luk, seniori

Darko Polić, dugi luk, veterani

Naši natjecatelji bilježe brojne turnire iza sebe, međutim za Štiks Marka, Kurtin Mateu i Božić Ivana ovo je bilo prvo sudjelovanje na natjecanju, a obzirom da je bilo na domaćem terenu, imali su itekako mnogobrojnu podršku iza linije gađanja J

Kako je u posljednje vrijeme SK Zadar „pojačan“ mlađim dobnim kategorijama, na ovom turniru u kategoriji dječaka do 12 godina sa zakrivljenim lukom predstavljali su nas Roko Babin i Marko Štiks. Roko je već sudjelovao na nekoliko turnira, a Marku je, nakon nekoliko mjeseci treniranja u Klubu, ovo bio prvi turnir J Naši najmlađi članovi izvrsno su započeli turnir. Nakon prve otpucane serije Roko je imao 313  krugova, a u drugoj seriji je izvrsnim i koncentriranim gađanjem rezultat čak i povećao na 320 krugova. Na kraju natjecanja ostvario je rezultat od 633 kruga i time zauzeo 1. mjesto i osvojio svoju prvu zlatnu medalju :)

Marko je prvu seriju odlično započeo i ispucao 238 krugova, međutim, u drugoj seriji se počeo malo umarati zbog čega je pao u ukupnom rezultatu i ispucavši 466 krugova smjestio se na odlično 2. mjesto u ukupnom poretku :)

Našoj Matei u konkurenciji kadetkinja sa zakrivljenim lukom ovo je također bilo prvo natjecanje. Možemo samo reći da su se intenzivni treninzi isplatili! U prvom dijelu natjecanja ispucala je 238 krugova, dok je izvrsnim gađanjem rezultat u drugom dijelu podigla na 261 te je tako sa ispucana 499 kruga osvojila srebro i zauzela 2. mjesto u ukupnom poretku :)

U konkurenciji seniorki sa zakrivljenim lukom jedina predstavnica Kluba bila je Luana Blaslov. Luana je cijelo vrijeme zagrijavanja i kroz prvu seriju imala problema sa nišanjenjem, međutim,  u drugoj seriji se uspjela posložiti i  značajno podići svoj rezultat te je na kraju ispucavši 339 krugova zauzela 3. mjesto.

U konkurenciji seniora sa složenim lukom nastupio je Ivan Božić. Iako je dugogodišnji član Kluba tek se evo sad odvažio na prelazak na natjecateljsku razinu i sudjelovanje na turniru! Smatramo da može biti i više nego zadovoljan, uz vrlo jake protivnike držao se odlično cijelo vrijeme turnira kontinuirano poboljšavajući pucanje i rezultat. Do samog kraja je bilo vrlo gusto i neizvjesno, međutim nažalost našem je Ivanu za samo tri kruga razlike izmakla medalja te je zauzeo 4. mjesto sa ispucana 602 kruga.

Naši dugolukaši, Marinko Vašarević Medo i Darko Polić Barba, natjecali su se u seniorskoj i veteranskoj kategoriji.

Marinko Vašarević je u kategoriji seniora izvrsnim gađanjem i ispucanih 575 krugova osvojio 2. mjesto!

Darko Polić u kategoriji veterana još je jednom pokazao da odlično i bez premca barata dugim lukom. Sa rezultatom od 641 kruga osvojio je, naravno, 1. mjesto!

 

Dakle, na kraju jednog predivnog dana Streličarski klub „Zadar“ bogatiji je za dva zlata, tri srebra i jednu broncu! Čestitamo našim natjecateljima :)

Roko Babin, zakrivljeni luk, dječaci do 12 godina – 1. mjesto

Marko Štiks, zakrivljeni luk, dječaci do 12 godina – 2. mjesto

Matea Kurtin, zakrivljeni luk, kadetkinje – 2. mjesto

Luana Blaslov, zakrivljeni luk, seniorke – 3. mjesto

Ivan Božić, složeni luk, seniori – 4. mjesto

Marinko Vašarević, dugi luk, seniori – 2. mjesto

Darko Polić, dugi luk, veterani – 1. mjesto

 

U nastavku vanjske sezone čeka nas još nekoliko natjecanja prije državnog prvenstva, tako da nema odmora, idemo dalje sa treninzima i pripremama. Sretno našim streličarima!

Za kraj možemo reći da smo uživali u organizaciji našeg prvog samostalnog turnira i činjenici da smo ovaj put mi bili domaćini kolegama :)

 

Cijeli je turnir protekao u odličnom raspoloženju i ugodnom druženju te se nadamo da vam fotografije koje možete pogledati u našoj Galeriji  mogu prenijeti barem dio tog predivnog dana i ugođaja :)

Pratite nas na našim web i FB stranicama!

WEB: www.skzadar.com,

Facebook stranica: Streličarski Klub Zadar

https://www.facebook.com/strelicarski.klub.zadar/timeline

 

 


Facebook
Instagram