PRVENSTVO HRVATSKE, vanjsko metno kolo WA720 – 31.07.2016. godine, Samobor

Državna odličja za streličare i streličarke SK Zadar proteklog vikenda u Samoboru – 3 srebra i bronca!

U nedjelju, 31. srpnja 2016. godine, u Samoboru je održano Prvenstvo Hrvatske u disciplini WA 720 vanjsko metno kolo u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i SK “Samobor”. Državno je prvenstvo turnir posebnog kalibra. Okupljaju se tu najbolji streličari i streličarke Lijepe naše ne bi li odmjerili snage i potvrdili da se samo ustrajnim radom dolazi do uspjeha. Kao takav, turnir je iziskivao od naših natjecatelja veće fizičke i mentalne napore.

Teškoj sparini i iznenadnim kratkim naletima vjetra suprotstavili su se:

Matea Kurtin u kategoriji kadetkinja zakrivljenog luka;

Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov među seniorkama zakrivljenog luka;

Darko Polić, Tomislav Košta i Marko Džepina u kategoriji seniora dugog luka.

Krenimo od najmlađe predstavnice SK Zadar. Kvalifikacijski dio natjecanja Matea je završila s ispucanih 422 kruga čime je ušla u eliminacijske borbe. Prvo se susrela s Paolom Golenko (SK Sesvete) od koje nažalost gubi rezultatom 6:0. Međutim, naša je Matea zasjala u samom finalu, u dvoboju sa streličarkom Paulom Močinić (SK Rijeka) za broncu. Uzastopni pogotci u žuto – najmanje središnje krugove što donose najveći broj bodova – oboružali su njenu suparnicu i doveli je do prijestolja!

Među seniorkama zakrivljenog luka, po završetku kvalifikacija, Ivana Sumić zauzela je visoko treće mjesto ispucavši odlična 563 kruga! S rezultatom od 493 kruga slijedi Luana Blaslov, dok je Maja Pavković ispucala solidan 461 krug. Sve tri streličarke ulaze u eliminacijski dio turnira, no u četvrtfinalu ispadaju pred jakim konkurenticama PSK Zagreb. Ivana se suočila s Majom Ratajec (6:4), Maju je dočekala Viktorija Sukser (6:4), a Luana se susrela s Anom Žitnik (7:1). Iako rezultati na to ne ukazuju, moramo napomenuti da su to bili vrlo tijesni dvoboji u kojem neminovno postoji samo jedan pobjednik/ca. Po konačnoj rang listi Maja i Ivana dijele 5. mjesto, a Luana je zauzela 7. mjesto.

U seniorima dugog luka Marko Džepina je po završetku prvog dijela kvalifikacija ostvario vrlo dobrih 260 krugova, no podnevna vrućina učinila je svoje. Marku je poljuljana koncentracija i drugi dio kvalifikacija završava nešto lošije s ispucanih 207 krugova. Time se smjestio na 9. mjesto s ukupnih 467 krugova što ipak nije bilo dovoljno za ulazak u eliminacije. Marku je PH bio tek drugi nastup, pa mu čestitamo na vrlo dobro odigranom turniru i želimo puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima.

Svoje prvo sudjelovanje na turniru obilježio je Tomislav Košta koji je svoju natjecateljsku karijeru startao značajnim nastupom! Kvalifikacije je završio s ispucanih 568 krugova te time pokazao da se u standardno jakoj konkurenciji može ispucati valjan rezultat. No pravo nas je iznenađenje dočekalo u eliminacijskom krugu gdje se susreo s iskusnim streličarem Darijom Maroševićem (SK Kuna). Vodio se neizvjestan dvoboj koji po ničemu nije odavao da je jednom od suparnika ovo bio tek prvi turnir, prvo streličarsko eliminacijsko suočavanje. Ipak, napetom se dvoboju nazirao kraj kad se naš Tomislav nije snašao u tehničkim poteškoćama koje je imao sa strijelom te je uslijedio svima mrski miss (promašaj) koji je zapečatio njegov daljnji nastup (6:4).

Naš najstariji član Darko Polić “Barba” bez teškoće je svladao zahtjevan turnir kao što je PH. Završivši kvalifikacije sa 634 kruga (1. mjesto), u eliminacijski krug ulazi jednako spremno. Serijom sjajnih pogodaka dogurao je do samog finala porazivši putem Franju Molnara (Streličari Grofa Jankovića) rezultatom 6:4 i Davora Pejnovića (Grebengradski streličari) rezultatom 6:0. U finalu se susreo sa dugogodišnjim streličarskim kolegom Darijom Maroševićem (SK Kuna). S guštom smo pratili još jedan neizvjestan dvoboj. Prekretnica se dogodila u trećem setu u kojem Barba osvaja svojih 2 boda, a istim rezultatom završava i sljedeći set. Rezultat 4:4 vodi nas u tri odlučujuća pogotka. Nažalost, naš Barba gubi rezultatom 6:4. Ovoga puta zlato je promaklo, no medalja je tu!

U ekipnoj konkurenciji, ekipa seniorki zakrivljenog luka u sastavu Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov osvojila je srebro s ispucanih 1517 krugova. Ekipa seniora dugog luka u sastavu Darko Polić, Tomislav Košta i Marko Džepina također se smjestila na drugo mjesto s ostvarenih 1669 krugova.

Iza nas je ostao još jedan uspješan nastup, a iako se Prvenstvom naizgled zatvara vanjska natjecateljska sezona, ne prestajemo s treninzima na većim udaljenostima.

Prvenstvo iz objektiva Tomislava Fabijanića možete pogledati u fotogaleriji.


Facebook
Instagram