“II. dvoranski turnir Koros”, 09.10.2016. Kutina

“II. dvoranski turnir Koros” koji se održao 9. listopada 2016. godine u Kutini, u disciplini WA 2×18+OR, prvi je turnir dvoranske sezone 2016./17. SK Zadar predstavljali su mladi natjecatelji; Roko Babin i Marko Štiks u kategoriji dječaka do 12 godina zakrivljenim lukom te kadetkinja Matea Kurtin zakrivljenim lukom.

Po završetku kvalifikacijskog kruga, Matea je zauzela 6. mjesto s ispucanih 358 krugova. Nešto niži rezultat samo potvrđuje činjenicu da joj je ovaj turnir bio prvo dvoransko natjecanje. Naizgled lakše – u usporedbi s vanjskim natjecanjima u disciplini metnog streličarstva – sa svojih (tek) 18 metara i lišen promjenjivih vanjskih okolnosti, metno lice promjera 40 cm zahtjeva iznimnu preciznost, koncentraciju i snagu tokom čitavog kvalifikacijskog, a posebice eliminacijskog dijela natjecanja.

U kategoriji dječaka do 12 godina zakrivljenim lukom Roko je ispucao odlična 455 kruga, a ne zaostaje ni Marko sa 434 kruga. U samom finalu eliminacija ždrijeb je spojio Roka s natjecateljem iz streličarskog kluba Navaho, Martinom Petricem. Izjednačen dvoboj vodio se do samog kraja kad je tek jedan bod presudio u korist Martina (6:5). Takva su pravila igre, a bogatiji za iskustvo više naš će Roko u sljedećoj prilici zasigurno okrenuti rezultat u svoju korist!

U borbi za zlato, Marko se susreo s Kristijanom Capekom (PSK Zagreb), nesumnjivo jakom konkurencijom, od kojeg nažalost gubi rezultatom 6:0. Ipak, medalja je tu! Odlučan i nepokolebljiv, ponosni smo na Marka!

Da sumiramo:
Marko Štiks, RB, dječaci do 12 godina – 2. mjesto
Roko Babin, RB, dječaci do 12 godina – 4. mjesto
Matea Kurtin, RB, kadetkinja – 6. mjesto

Turnir je prošao u ugodnom ozračju, a veliku potporu naši su natjecatelji dobili od svojih obitelji. :)

Fotogalerija.


Facebook
Instagram