“Turnir Svetog Nikole” WA 2x18m, 04. prosinca 2016.

U nedjelju, 4. prosinca 2016. g., u organizaciji streličarskog kluba “Sisak”, održan je turnir WA 2x18m “Turnir Svetog Nikole”. Posebno drag djeci jer im se daruje slatki paket, a ostalima zato što predstavlja još jednu pripremu za natjecanje koje ga slijedi. Natjecatelji SK “Zadar” bili su: Roko Babin u kategoriji dječaka do 12 godina zakrivljenim lukom, Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov u kategoriji seniorki zakrivljenim lukom te Darko Polić “Barba” i Tomislav Košta, seniori dugim lukom.

Naš najmlađi natjecatelj Roko Babin, u kategoriji dječaka do 12 godina zakrivljenim lukom, ispucao je odličan rezultat od 490 krugova. Time je zasluženo osvojio zlatnu medalju!

U konkurenciji seniorki zakrivljenim lukom, Ivana Sumić je ispucala vrlo dobrih 510 krugova i zauzela 4. mjesto. Sjajan je nastup imala Maja Pavković! U prvom je krugu klasifikacija ispucala rezultat od 246 krugova da bi ga u drugom krugu značajno podigla i ostvarila odličnih 270 krugova! S ukupnih 518 krugova smjestila se na 2. mjesto i osvojila srebrnu medalju. No iako nije najsjajnija, Maji će mnogo značiti jer je plod sjajne povratničke forme u drugoj seriji pucanja. Luana Blaslov, također seniorka zakrivljenim lukom, ostvarila je rezultat od 520 krugova kojim je zauzela 1. mjesto i osvojila zlato.

U konkurenciji seniora dugim lukom predstavljali su nas Darko Polić „Barba“ i Tomislav Košta. Naš Barba je ispucao ukupno 488 krugova. Tim je rezultatom osvojio 2. mjesto i srebrno odličje. Tomislav je ostvario 430 krugova što ga je smjestilo na osmo mjesto u ukupnom poretku.

Kući smo se vratili sa četiri medalje – dva zlata i dva srebra!

Sljedeći nas tjedan očekuje tradicionalni Božićni turnir u Varaždinu, orijentiran samo na kategorije juniora/juniorki i seniora/seniorki različitih stilova lukova što privlači velik broj istaknutih streličarskih imena iz susjednih nam zemalja. S nestrpljenjem ga iščekujemo!

Fotogalerija.


Facebook
Instagram