“XXIV. Božićni turnir” WA 2x18m + OR, 18. prosinca 2016.

U nedjelju, 18. prosinca 2016. godine, sudjelovali smo na „XXIV. Božićnom turniru“ WA 2x18m + OR. Natjecanje koje se svake godine održava u predblagdansko vrijeme u Varaždinu okuplja samo juniorske i seniorske divizije svih stilova lukova priznatima Natjecateljskim pravilnikom HSS-a. Kao takav privukao je streličare iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije. Posebno nas je veselio format natjecanja koji je uz kvalifikacijski dio uključivao i eliminacijski.

Naša ekipa senorki zakrivljenim lukom u već dobro uigranom sastavu Ivana Sumić, Maja Pavković i Luana Blaslov predstavljala nas je na ovom turniru.

U prvom dijelu kvalifikacija rezultati su bili sljedeći: Maja Pavković s ispucanih sjajnih 274 kruga! Slijedi je Luana Blaslov s odličnih 267 krugova, te Ivana Sumić s 251 krugom.
Po završetku drugog dijela kvalifikacija ukupni rezultati i poredak jesu: Luana Blaslov na 2. mjestu sa 536 krugova – naime, ispucala je identičan rezultat kao i Viktorija Sukser (PSK 1995), no u konačnom zbroju, za ukupni poredak presudio je broj ispucanih „desetki“, tako da je Viktorija sa tek dvi „desetki“ više zauzela prvo mjesto –, Ivana Sumić na 3. mjestu s ostvarenih 521 krugom, te Maja Pavković na 4. mjestu sa 519 krugova.

Eliminacijski dio natjecanja bio je posebno zanimljiv. U prvom krugu eliminacija u dvoboju se susreću Luana Blaslov i Davorka Šipuš (SK Sisak), Ivana Sumić i Lidija Šimudvarac (SK Oroslavje) te Maja Pavković i Mija Mance (SK Katarina Zrinska). Luana bez većih problema pobjeđuje svoju suparnicu rezultatom 6:0. Ivana je privela svoj dvoboj kraju rezultatom 7:1. U istom je smjeru gurala i Maja odnijevši pobjedu rezultatom 6:2. U sljedećem krugu ždrijeb spaja Maju i Viktoriju Sukser (PSK 1995) te naše predstavnice Ivanu i Luanu. U njihovom međusobnom dvoboju bolja je ipak bila Ivana rezultatom 6:0, dok je u dvoboju s Viktorijom Maja izgubila rezultatom 7:1. Time se u same finale plasirala Ivana gdje ju je očekivala Viktorija, a u borbi za broncu našle su se Maja i Luana.
Ova su dva meča bila tako napeta! Izjednačene snagom i preciznošću ove su četiri streličarke vodile neizvjesne borbe do rezultata 5:5 – kako u borbi za zlato tako i za broncu – koje su konačno trebale biti razriješene shoot-off-om (jedna strijela u srednje metno lice). Sudačka se zviždaljka oglasila i streličarke su ispucale svoje pogotke. Našoj je Ivani pripalo srebro, Maja je osvojila broncu, a Luani je izmakla medalja gađanjem u „nedovoljno žuto“.

Da zaključimo, Ivana Sumić je osvojila srebrnu medalju (2. mjesto), Maja Pavković brončanu (3. mjesto), a Luani Blaslov je pripalo 4. mjesto.

Stižu nam praznici i vrijeme odmora – možda samo od poslovnih i školskih obaveza, ne i od treniranja! :P Nastavljamo marljivo i stremimo još boljim rezultatima u novoj godini!

Fotogalerija.


Facebook
Instagram