“II. Zadar Open”, 9. travnja 2017.

U nedjelju, 9. travnja 2017. godine, održali smo „II. Zadar Open“!
Nakon uspješno odrađenog prvog turnira prošle godine odlučili smo i ove godine organizirati međunarodni streličarski turnir – vanjsko meto kolo WA720 + OR STAR. Natjecanje smo održali u Crnom na uređenom terenu Nogometnog kluba „Dalmatinac“. Uz hrvatske streličare koji su se odazvali na turnir, nastupili su i predstavnici SK „Streličar Mostar“ iz susjedne nam Bosne i Hercegovine. Sudjelovao je i prijatelj nam Miroslav Herceg iz Slovačke (streličarski klub „Prešporkovo“ iz Bratislave) kojeg već par godina zaredom ugošćujemo u Klubu. Nastupili su hrvatski reprezentativci Domagoj Buden (SK „Agram“) – trenutno na 6. mjestu na svjetskoj rang listi – streličar složenog luka; Amanda Mlinarić, streličarka složenog luka; Alen Remar i Matija Mihalić, streličari zakrivljenog luka. Od slovenskih reprezentativaca natjecali su se Ana Umer (LK „Ankaran“) i Den Habjan (LK „Kamnik“).
Zbog ukupnog broja prijavljenih, suci su se naposljetku odlučili za nešto drugačiji i rjeđi format turnira – u kvalifikacijama su svi natjecatelji gađali u jednoj smjeni (A, B i C na liniji gađanja), da bi eliminacijske borbe vodili alternativno (naizmjenično gađanje i 20 sekundi po jednoj strijeli).

Nastupilo je deset naših članova i ostvareni su vrijedni rezultati. Po završetku kvalifikacijskog dijela natjecanja zauzeli smo sljedeća mjesta:
Roko Babin, u konkrenciji dječaka do 12 godina složenim lukom, ostvario je 584 krugova i zauzeo 1. mjesto.
Ivan Božić „Brzi“ i Domagoj Nekić nastupili su u konkurenciji seniora složenim lukom. Domagoj je ispucao 662 kruga i zauzeo visoko 3. mjesto, dok je Brzi ostvario 614 kruga što ga je smjestilo na 6. mjesto na bodovnoj ljestvici.
Među seniorima dugim lukom nastupili su Tomislav Košta i Josip Šare. Tomislav se sa ispucanih 617 krugova smjestio na 2. mjesto – sa tek 4 kruga manje od prvoplasiranog streličara –, a Josip Šare zauzeo je 3. mjesto sa vrlo dobrih 599 krugova. Josipu je ovo bio prvi nastup na streličarskom natjecanju, stoga čestitamo!
Marko Štiks, u konkurenciji dječaka do 12 godina zakrivljenim lukom, ispucao je 639 krugova i zauzeo 1. mjesto.
U jakoj konkurenciji seniora zakrivljenim lukom nastupili su Roberto Knežević i Igor Škarica – obojici je ovo bilo prvo streličarsko natjecanje na kojem su branili boje zadarskog kluba. Roberto je ostvario 486 krugova i zauzeo 7. mjesto, a Igor je ispucao 435 krugova i time se smjestio na 8. mjesto. Dečki, čestitamo!
Među seniorkama zakrivljenim lukom natjecale su se Ivana Sumić i Luana Blaslov. Luana je ispucala 568 krugova i zauzela 3. mjesto, dok je Ivana sa 546 krugova zauzela 4. mjesto u konačnom poretku.

Nakon pauze za objed – na kojem je svoje kulinarsko umijeće pokazao Neven Ročak te nas ukusnim i kvalitetnim objedom nahranio – uslijedile su eliminacijske borbe.

U eliminacijskom dijelu natjecanja ostvareni su sljedeći rezultati:
Među seniorima složenim lukom, u četvrt finalu našli su se naši predstavnici Ivan Božić i Domagoj Nekić. Dvoboj je završio u korist Domagoja koji se u polufinalu susreo s Brunom Dolcijem (SK „Dalmacija“). Izjednačena borba dovela je do napetog shoot-off-a u kojem je Domagojeva strijela bila zlatnija! U samome finalu za zlato naš se Domagoj suočio s reprezentativcem Domagojem Budenom (SK „Agram“). Mahovit vjetar koji je puhao za čitavo vrijeme eliminacija zahtjeva određeno iskustvo koje je očito bilo nedostatno Domagoju Nekiću, pa gubi rezultatom 139-131. Sve u svemu, iako nije najsjajnija, medalja je osvojena, a vjerujemo i da je odličan osjećaj pucati u dvoboju sa vrhunskim streličarem!
U konkurenciji seniora zakrivljenim lukom, Igora Škaricu je u četvrt finalu dočekao prvoplasirani Matija Mihalić (SK „Oroslavje“) od kojeg gubi rezultatom 6:0, dok se Roberto Knežević susreo s drugoplasiranim Alenom Remarom („VSK“) od kojeg, nakon gotovo izjednačene borbe, ipak gubi rezultatom 6:4.
U konkurenciji seniorku zakrivljenim lukom, Luana Blaslov se u polufinalnim borbama susrela sa Viktorijom Sukser („PSK Zagreb“) od koje gubi rezultatom 6:0. Ivana Sumić našla se u dvoboju s prvoplasiranom Anom Umer (LK „Ankaran“) od koje također gubi čistim rezultatom od 6:0. Time je ždrijeb spojio obje naše streličarke. U toj borbi za broncu pobjedu odnosi Luana rezultatom 6:0.
Dakle, po završetku cijelodnevnog natjecanja i konačnom plasmanu naši su se natjecatelji smjestili na sljedeća mjesta i osvojili odličja – 2 zlata, 2 srebra i 2 bronce!

Roko Babin 1. mjesto
Domagoj Nekić 2. mjesto
Ivan Božić 6. mjesto
Tomislav Košta 2. mjesto
Josip Šare 3. mjesto
Marko Štiks 1. mjesto
Roberto Knežević 6. mjesto
Igor Škarica 8. mjesto
Luana Blaslov 3. mjesto
Ivana Sumić 4. mjesto

Natjecanje je obilježilo sunčano i toplo vrijeme s vjetrom koji je puhao na refule u popodnevnim satima i time natjeravao streličare da se prilagode takvoj vremenskoj (ne)prilici. Za glazbenu pozadinu turnira zaslužan je naš Vinko Štefanek s odličnim odabirom playliste.
Sve pohvale idu i članovima/članicama te prijateljima/prijateljicama koji uvijek stoje uz bok Streličarskog kluba „Zadar“ i koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli uspješno obavljenom turniru. Hvala vam!
Natjecanje iz objektiva Mate Glavana i Nikoline Peša Pavlović pogledajte u Galeriji!


Facebook
Instagram