“Veliki pehar Nikole Zrinskog” WA720, 30. travnja 2017. godine

U nedjelju, 30. travnja 2017. godine, u Čakovcu je održan turnir “24. Veliki pehar Nikole Zrinskog” povodom Dana Međimurske županije. Zamišljen u formatu FITA STAR WA 2×70/50m tradicionalni je međunarodni turnir koji se održava podno dvorca Zrinskih. Natjecanje je obilježilo sunčano vrijeme bez vjetra, pa su i rezultati natjecatelja bili odlični, štoviše, oboreni su rekordi, što osobni što svjetski – Amanda Mlinarić (VSK), streličarka složenog luka, postavila je novi svjetski kadetski rekord!

Naš je Klub predstavljala Luana Blaslov, seniorka zakrivljenim lukom. U svojoj je konkurenciji imala samo jednu suparnicu – Anu Umer (LK „Ankaran“). U prvoj su seriji kvalifikacijskog dijela natjecanja jedna drugoj bile za petama, da bi po završetku Ana predvodila za 5 krugova. Luana je ispucala 307 krugova. U drugoj je seriji popustila i ostvarila rezultat od 297 krugova. Po konačnom zbroju, smjestila se na 2. mjesto sa 604 kruga – ispucala osobni rekord i osvojila srebrnu medalju.
Po završetku kvalifikacija održane su finalne borbe zamišljene kao OR Apsolutno za svaki stil luka u koje ulazi 8 najboljih streličara. Za Luanu je to značilo da će odmjeriti snage i sa seniorima zakrivljenog luka. U četvrtini finala dočekao ju je Mladen Kodba (SK „Katarina Zrinska“) kojega je pobijedila rezultatom 6:0. U polufinalnoj se borbi susrela s Anom Umer (LK „Ankaran“) od koje gubi 6:0. U finalnoj borbi – u borbi za broncu – suočava se s Karlom Cilarom (SK „Katarina Zrinska“) s kojim je vodila napeti dvoboj u kojemu su izjednačene snage streličarke i streličara dovele do shoot-off-a. I još jednom, Luana je pokazala da zna smiriti živce kad je najvažnije i ispucati solidnu devetku na 70 metara. Pobjedom 6:5 osvojila je broncu.
Dakle, ovoga puta jedno srebro i bronca te puno pozitivnog i korisnog iskustva za natjecanja koja slijede.
Fotogalerija.


Facebook
Instagram