“Vitez grada Čakovca” WA720, 6. kolovoza 2017. godine

Ove smo se nedjelje ponovno okupili kod dvorca Zrinskih na tradicionalnom turniru “Vitez grada Čakovca”. Premda se očekivalo sunčano i jako vruće vrijeme – opremili smo se litrama vode –, dan je obilježila naoblaka i nešto vjetra. Međunarodnog karaktera jer je osim hrvatskih okupio i streličare iz Slovenije te Luksemburga, turnir se ističe po raspucavanju na jabuku za titulu “Viteza grada Čakovca”.

Naš Klub predstavljali su Igor Torić, veteran zakrivljenog luka i Luana Blaslov, seniorka zakrivljenog luka. U svojoj konkurenciji, Igor se smjestio na 5. mjesto s ostvarenih 389 krugova. Ovom rezultatu nedostaje još jedna serija pucanja od šest strijela koja je Igoru, kao novaku, promakla! No, kako mu je ovo bio prvi turnir na kojem je nastupio, čestitamo! Prvi osobni rekord je postavio, sad ga treba samo rušiti. Luana Blaslov ostvarila je 559 krugova i po konačnom poretku osvojila srebrnu medalju!

U raspucavanje za Viteza ulaze 4 najbolja rezultata u svakom stilu apsolutno za što rezultati naših dvoje natjecatelja nisu bili dovoljni. Naslov Viteza grada Čakovca 2017. naposljetku je odnio Mario Vavro (SK “Samobor”, CU), dok je naslov Malog viteza (u kategorijama do 14 godina) odnijela Lea Klarić (“ZGSK”, BB).

Do Državnog Prvenstva ostaje nam dovoljno vremena za podešavanje opreme i korigiranje tehnike gađanja. Usto, 17. rujna, netom prije PH putujemo u Sisak na generalnu probu.

Galerija.


Facebook
Instagram