“PH Metno” WA720, 23. rujna 2017. Zadar-Crno

U subotu, 23. rujna 2017. godine, održano je Prvenstveno Hrvatske u streličarstvu u organizaciji Streličarskog kluba “Zadar” i Hrvatskog streličarskog saveza.

Klub broji svega 7 godina postojanja i do sada smo imali priliku organizirati dva natjecanja međunarodnog karaktera. Zadovoljivši uvjete HSS-a, sa zadovoljstvom smo se prihvatili organizacije Državnog prvenstva. Sunčan dan s tek daškom vjetra na prekrasnom terenu NK “Dalmatinac” (Crno) bio je izvrstan za ostvarivanje vrijednih rezultata.

Među čak 123 prijavljenih natjecatelja nastupali su i naši: Darko Polić Barba (veteran, dugi luk), Josip Šare (senior, dugi luk), Domagoj Nekić (senior, složeni luk), Ivan Božić Brzi (senior, složeni luk), Igor Torić (veteran, zakrivljeni luk) i Luana Blaslov (seniorka, zakrivljeni luk).

U prvom kolu kvalifikacija naši su streličari ostvarili sljedeće rezultate:
Darko Polić Barba – 311 krugova, 2. mjesto
Josip Šare – 257 krugova, 6. mjesto
Domagoj Nekić – 336 krugova,
Ivan Božić Brzi – 308 krugova, 10. mjesto
Igor Torić – 241 krug, 7. mjesto
Luana Blaslov – 302 kruga, 1. mjesto

U drugom dijelu kvalifikacija Barba je konstantnim pucanjem ostvario finih 311 krugova. Josip je ispucao 294 kruga – rezultat podebljan za čak 37 krugova –, dok je Nekić ostvario 329 krugova, a Brzi 295 krugova. Igor je ispucao 235 krugova, a Luana je ostvarila nešto slabiji rezultat (281) s obzirom na prijašnju seriju pucanja.

Po konačnom poretku, naši su natjecatelji zauzeli sljedeća mjesta:
Darko Polić Barba – 622 kruga, 2. mjesto
Josip Šare – 551 krug, 6. mjesto
Domagoj Nekić – 665 krugova, 6. mjesto
Ivan Božić Brzi – 603 krugova, 10. mjesto
Igor Torić – 476 krugova, 7. mjesto
Luana Blaslov – 583 kruga, 2. mjesto

Prema ostvarenom rezultatu u eliminacijski dio natjecanja ulaze:
Barba, Josip, Domagoj, Igor i Luana. Nažalost, Igor (veteran zakrivljenim lukom) je osjetio manjak snage, stoga odustaje od nastupa u eliminacijama.

U konkurenciji seniora složenim lukom, Domagoj u prvi dvoboj ulazi s trećeplasiranim Ivanom Markešom (SK Agram) te nažalost gubi rezultatom 149:130 i ispada u četvrtini finala.

U konkurenciji seniora dugim lukom Josip se suočava s Enijem Vučetom (ZGSK) pa ipak pokazuje umješnost i pobjeđuje rezultatom 6:2. U polufinalu ga je dočekao Marko Ivšak (ZGSK) od kojeg nažalost gubi rezultatom 6:0. U napetoj borbi za broncu – mogućnost da izjednači rezultat na 5:5 onemogućio je pogodak slabe dvice, uz jaku desetku i osmicu – naposljetku gubi rezultatom 7:3 od iskusnog Davora Pejnovića (SK Grebengradski streličari).

U konkurenciji veterana dugim lukom naš se Barba suočava sa Zdenkom Videcom (SK Sisak) i neupitno pobjeđuje rezultatom 6:2. Pobjeda u polufinalu dovodi ga do borbe za zlato zajedno s dugogodišnjim prijateljem Tomislavom Nemetom (SK Kuna). Nemet zasluženo uzima zlato rezultatom 7:1, a Darko osvaja ništa manje sjajnije srebro! Time je pokazao da još uvijek ozbiljno konkurira u svojoj natjecateljskoj kategoriji. Bravo Barba!

Luana Blaslov, seniorka zakrivljenim lukom, u prvom se dvoboju našla sa Viktorijom Sukser (PSK Zagreb 1955). Iz razvučenog meča nagomilanog slabim pogodcima Luana ipak izlazi kao pobjednica (6:4). Ovakav joj ishod nije osigurao dovoljnu količinu adrenalina za dvoboj koji je uslijedio s Anom Žitnik (PSK Zagreb 1955). Međutim, prava riječ-dvije upućene od trenera Dražena Furdija dale su rezultat kakav smo priželjkivali. Obje su streličarke stigle do zadnjeg seta odličnim pucanjem unutar osmice. U zadnjem setu presudile su Luanine desetke i devetka (7:3). Osvaja zlato i naslov Državne prvakinje vanjskog metnog kola 2017. godine!

Još jednom zahvaljujemo članovima, prijateljima i streličarima na ukazanom povjerenju, trudu i vremenu! Zajednički smo si omogućili divno cjelodnevno streličarsko druženje; hrane ne nedostaje, smijeha ima na pretek, a radost zbog pomicanja osobnih granica nemjerljiva je u ovom sportu. Samo pogledajte vedra lica naših najmlađih!

Na odličnim fotkama i uhvaćenim autentičnim trenucima zahvaljujemo Mati (najstarijem!), Tomislavu Fabijaniću i Igoru Toriću. FACEBOOK GALERIJA.

Za video uratke zaslužan je Igor i njegova suvremena oprema. :)

VIDEO – Priprema za DP

VIDEO – Timelapse

VIDEO – Državno Prvenstvo

Ovim putem bismo pozvali znatiželjnike da nas posjete i doznaju zašto se u streličarskom krugu, čim se jednom uđe, ostaje.

Posjetite našu web stranicu www.skzadar.com i
Facebook stranicu www.facebook.com/strelicarski .klub.zadar/
Za sve informacije slobodno nam se obratite na e-mail strelicarski.klub.zadar@gmail.com


Facebook
Instagram