“Turnir Svetog Nikole” WA 2×18, 10. prosinca 2017. Sisak

U nedjelju, 10. prosinca 2017. godine, nastupali smo u Sisku i osvojili dva zlata!

Održano u ovo doba godine, natjecanje WA 2×18 „Sveti Nikola“ slavi Sv. Nikolu – zaštitnika djece i pomoraca – i blagonaklono poziva male streličare da nastupe i osvoje svoj slatki paket. Organiziran u dvije smjene, turnir nudi mogućnost nastupa u jutarnjoj ili popodnevnoj izmjeni.
Darko Polić “Barba i Dražen Furdi putovali su iz Zadra i stoga pucali u drugoj smjeni, dok je Luana Blaslov, s boravištem u Zagrebu, nastupala u jutarnjoj smjeni. Iako nisu djeca i slatkiši im nisu pripali, troje je naših članova posjetilo ovo natjecanje – možda simpatiziraju Nikolu kao zaštitnika mornara. :)

Barba, veteran dugim lukom, ispucao je 501 krug i osvojio prvo mjesto prema bodovnoj ljestvici.

Darko se sa streličarstvom susreo kao mladi buntovnik. Čisti inat ga je nagnao da u ruke uzme luk i ispuca svoju prvu strijelu. Nakon toga je uslijedilo dugogodišnje putovanje sa složenim, zakrivljenim i dugim lukom uz vrhunska sportska postignuća i iskustva koja SK „Zadar“ s ponosom čuva.

U konkurenciji seniora zakrivljenim lukom, Dražen je ostvario 499 kruga sa dva miss-a. Smjestio se na 8. mjesto.

U potrazi za nečim gdje bi se odmorio i ugasio misli, Dražen je naišao na streličarstvo. Prave osobe su u pravom trenutku pokazale streličarsku nesebičnost i opskrbile ga osnovnim setom alata. Ljubav koja se probudila prema tom sportu očituje se u narednim godinama streličarskog djelovanja.

Luana, seniorka zakrivljenim lukom, ispucala je 536 krugova s jednim miss-om i zauzela prvo mjesto.

Iz puke znatiželje da osjeti kako je to ispucati strijelu, došla je do trenutka kad je pomislila da želi živjeti na liniji gađanja. Tomu ne bi bilo tako da joj njezin trener nije iskazao onu istu naklonost koju je i sam dobio kad je ušao u streličarstvo.

Danas su to Barba, vrstan streličar koji streličarske trikove i majstorije vadi kao iz rukava, Furdi, streličarski znalac s višegodišnjim iskustvom poučavanja i Luana, novopečena trenerica streličarstva.

Fotogalerija.


Facebook
Instagram