“XXI. Sv. Sebastijan i XXXVIII. Prvenstvo Zagreba” WA 2×18m+OR, 25.02.2018. Zagreb

U nedjelju, 25. veljače 2018. godine predstavnica SK „Zadar“ Luana Blaslov nastupila je na natjecanju 21. Sveti Sebastijan i 39. prvenstvo Grada Zagreba + OR održanog u Zagrebu.

U svojoj kategoriji seniorki zakrivljenim lukom, Luana se po završetku kvalifikacija odličnim i konstantnim pucanjem visoko pozicionirala. Dakle, 276 krugova u prvoj te 275 krugova u drugoj rundi, a po konačnom zbroju 551 krug i drugo mjesto.

U raspucavanje ulaze četiri streličarke. U polufinalu, ždrijeb je spojio našu predstavnicu s Anom Žitnik (PSK Zagreb 1955). Pohvalnim pogađanjem u žuto, Luana je izvojevala pobjedu rezultatom 7:1. U borbi za zlato suočila se s Tihanom Kovačić (SK Navaho), našom reprezentativkom, izuzetnom streličarkom i još boljom suparnicom. U ozbiljnom, ali opuštenom dvoboju u kojem su obje pokazale najbolje što znaju, Luana gubi rezultatom 6:2. Svojim brzim i čvrstim pucnjem koji je uglavnom rezultirao čistim desetkama, Tihana nije ostavljala mnogo prostora svojoj konkurentici. Osvojeno drugo mjesto u kvalifikacijama sada je potvrđeno.

Srebrna medalja je tu, kao i osjećaj zadovoljstva zbog odlično odrađenog turnira. U nedjelju koja nam slijedi putujemo u Varaždin na WA star 2x25m+2x18m, a Prvenstvo države je pred vratima!


Facebook
Instagram