“XLV. Državno dvoransko prvenstvo” 10. i 11. ožujka 2018. Ljubešćica

Dvoransko prvenstvo Hrvatske održalo se u subotu, 10.3. i nedjelju, 11.3.2018. godine u Ljubešćici. Turnir je organizirao streličarski klub „Grebengradski streličari“ (Novi Marof) u suradnji s Hrvatskim streličarskim savezom. Prvi dan po rasporedu su nastupali zakrivljeni (RB), standardni (SB) i instinktivni (IB) lukovi, a drugi dan bio je nastup u stilovima složeni (CU), goli (BB) i dugi luk (LB).

Predstavnici SK „Zadar“ bili su:

Darko Polić Barba, senior, LB
Dražen Furdi, senior, RB
Šime Grginović, senior, RB
Luana Blaslov, seniorka, RB

U kvalifikacijama, u prvoj seriji gađanja, Darko je ostvario 239 krugova i time se smjestio na 5. mjesto. U konkurenciji seniora zakrivljenim lukom, Dražen je također ispucao 239 krugova, a Šime 240 krugova. Među seniorkama RB, Luana je ispucala 280 krugova i zauzela 1. mjesto.
U drugoj seriji gađanja, naš je Barba ispucao bolji rezultat od 252 kruga. Dražen se popravio sa 246 krugova, kao i Šime sa 253 kruga. Luana je s jednim miss-om ostvarila 270 krugova.

Po konačnom zbroju, ostvarili smo:
Darko Polić Barba, 491 krug, 5. mjesto
Dražen Furdi, 485 krugova, 28. mjesto
Šime Grginović, 493 kruga, 27. mjesto
Luana Blaslov, 550 krugova, 2. mjesto

Nakon ručka i kratkog odmora uslijedile su eliminacije. U konkurenciji veterana dugim lukom, u četvrtfinalu Barba se suočava s Damirom Maroševićem (SK Kuna). Prvi set vodi rezultatom 2:0. Drugi set Marošević izjednačava (2:2), a potom uzima sljedeća dva i naš Barba nažalost gubi rezultatom 6:2.

U seniorskoj konkurenciji, češalj je spojio Dražena s Miroslavom Habekom (VSK). Prvi set pobjeđuje (2:0), no Habek uzima sljedeća tri i naš Dražen gubi rezultatom 6:2. Šime se našao u dvoboju s Marijom Hegedušom (SK Katarina Zrinski). S optimalnm dozom uzbuđenosti i fokusiranosti, Šime ispucava odličan set (10, 10, 9). Ipak, pogotci nisu bili dovoljni za osvajanje seta. U idućem, ispucava sve tri desetke, pak i to nije bilo dovoljno da osvoji set već samo pola boda (3:1). Treća sreća, i Šime uzima svoja dva boda. Nažalost, već u iduća dva seta gubi i to razlikom za jedan krug (6:4)! Dakle, napredak Furdija i Grginovića zaustavljen je u šenaestini finala čime su osvojili diobu 17. mjesta.

Uspješan nastup imala je Luana u konkurenciji seniorki olimpijskim lukom. Ždrijeb ju je prvo spojio sa Stellom Grubišić (Zagrebački streličarski klub) koja je predala meč, a Luana je time automatski zaradila svojih 6 bodova (6:0). U drugom krugu išla je na predstavnicu PSK Zagreb 1955 Viktoriju Sukser. Dvoboj je dobila rezultatom 6:4. U finalu ju je dočekala Tihana Kovačić (SK Navaho). Prvi set Luana pobjeđuje (2:0). Drugi i treći set gubi (4:2). Sljedeći, presudan set, njezina suparnica ispucava 10, ona 10. Potom Tihana pogađa još jednu desetku, Luana devetku. Tihana treću strijelu pogađa u žuto, devetku! Luana zna da joj sad treba 10 da bi podijelila set. Nažalost, odrađuje loš pucanj i strijela završava u osmici (6:2). Tihana zasluženo osvaja titulu prvakinje, a Luana zauzima drugo mjesto.

Da sumiramo, Barba 5. mjesto, Dražen i Šime dijele 17. mjesto, Luana 2. mjesto i srebrna medalja! Čestitamo! :)

Ovim Prvenstvom zatvaramo dvoransko sezonu, te iščekujemo svaki pogodan trenutak za gađanje na otvorenom. Prva vanjska natjecanja slijede nam za mjesec dana.

Fotogalerija.

 

 

Posjetite našu Facebook stranicu www.facebook.com/strelicarski.klub.zadar/
Za sve informacije slobodno nam se obratite na e-mail strelicarski.klub.zadar@gmail.com


Facebook
Instagram