“III. Turnir grofa Vraniczanyja” 12. svibnja 2018. Oroslavje

U subotu, 12. svibnja 2018. godine, nastupili smo na međunarodnom streličarskom natjecanju III. Turnir grofa Vraniczanyja formata WA 720 u Oroslavju. Predivan teren u samom centru grada i odlično vrijeme poslužilo nas je u ostvarivanju dobrih rezultata. Zanimljivost turnira je novčana nagrada po završetku eliminacija.

U konkurenciji seniora dugim lukom, predstavljao nas je Josip Šare. U prvoj seriji ispucava jakih 325 krugova sa 17 krugova razlike od drugoplasiranog (Rajko Žigić, ZGSK). U drugoj je seriji neznatno opao ispucavši 307 krugova. Tehnički problemi s tetivom su ubrzo riješeni, i trebali su biti jer mu je vodeća pozicija osigurala ulazak u eliminacijski dio natjecanja. Ispucanih 632 kruga ukupno.

U četvrtini finala susreo se s Josipom Hadrovićem (SK Dubrava), i s lakoćom pobijedio rezultatom 6:0. Potom je išao na Marka Ivšaka (ZGSK), i također dobio meč rezultatom 7:3. U samom finalu ga dočekuje Domagoj Dupor (VSK). Josip „u elementu“, igra svoju igru i ispucava briljantne serije od dva X-a (najmanji krug na metnom licu koji nosi 10 bodova) i žute devetke. Uz manje popratne tehničke poteškoće ovoga puta sa strijelama, te uz veću podršku kolega streličara, problem je ubrzo riješen.
Naš Josip odnosi pobjedu rezultatom 6:0 i osvaja 1. mjesto. Bravo, Josipe!

 

Seniorka zakrivljenim lukom Luana Blaslov u prvoj seriji ispucava 263 kruga. U drugoj se seriji „posložila“ i ostvarila valjan rezultat od 281 kruga. Ipak, sveukupni rezultat od 544 kruga definitivno nije bio dovoljan za ulazak u eliminacije.

 

Ovoga puta jedno zlato za SK „Zadar“!

Sljedeći vikend pucamo u Rijeci, pratite nas. :)


Facebook
Instagram