Dvoransko Prvenstvo Hrvatske 2019.

Državno prvenstvo Hrvatske u streličarstvu WA Star 2×18  održano je u Ljubešćici 16. i 17. veljače u organizaciji Streličarskog kluba „Grebengradski streličari“ iz Novog Marofa te pod pokroviteljstvom Hrvatskog streličarskog saveza. Prvi dan na rasporedu su bili zakrivljeni luk (RB), standardni luk (SB) te instinktivni luk (IB) dok su u nedjelju nastupali složeni luk (CU), goli luk (BB) te dugi luk (LB).

Streličarski klub „Zadar“ predstavljali su:

Šime Grginović – zakrivljeni luk, seniori

Darko Polić – dugi luk, veterani

Josip Šare – dugi luk, seniori

Natjecanje je počelo kvalifikacijskim rundama i na kraju prve serije naši natjecatelji ostvaruju sljedeće rezultate; u jakoj seniorskoj RB konkurenciji Šime ispucava 240 krugova, dok u dugom luku Darko također ispucava 240 krugova, a Josip ostvaruje rezultat od 256 krugova.

Na kraju druge serije Šime ispucava 236 krugova te zauzima 25. mjesto u kvalifikacijama s ukupnih 476 krugova. Darko ispucava 237 krugova i u eliminacije ulazi s treće pozicije s ukupno ostvarenih 477 krugova. Josip u drugoj seriji opet ispucava 256 krugova; međutim, krivo potpisuje rezultatsku listu na kojoj mu zapisničar upisuje 236 krugova, pa umjesto s drugog mjesta i 512 krugova u kvalifikacijama, nakon žalbe sudcima ipak ostaje kratak za tih 20 krugova i starta s 4. mjesta. Paziti kad potpisujete rezultatske liste, lekcija naučena na teži način!

Nakon kvalifikacijskog dijela slijedi onaj napetiji: eliminacije. Šime se u eliminacijskom djelu natjecanja susreće s Karlom Cilarom (SK Katarina Zrinski) te gubi 6:2 i završava natjecanje.

Darko se u kategoriji veterana dugog luka u polufinalu susreće s Brankom Đumijom (SK Dubrava) i dobiva 7:3. U finalu ga dočekuje prvoplasirani Damir Ulovec (SK Maura Kai). Solidnim pucanjem oba natjecatelja dolaze na 5:5 i pobjednika za zlato odlučuje shoot off – ispucavanje jedne strijele, a veći pogodak uzima meč. Mirna ruka našeg Darka Polića „Barbe“ gađa sigurnu desetku i zlato odlazi u Zadar. Bravo Darko!

Josip, gurnut vlastitom greškom na 4. mjesto ne uspijeva izboriti blank match u kategoriji 13 seniora dugog luka te se za ulazak u osminu finala susreće s posljednje plasiranim Eniom Vučetom (Zagrebački streličarski klub). Rezultat 6:0 za Josipa. U nastavku eliminacijskog procesa susreće Rajka Žigića (Zagrebački streličarski klub) kojeg pobjeđuje 6:4 i ulazi u polufinale. Tamo se susreće upravo s onim kojeg je pokušao izbjeći; naime drugoplasirani i prvoplasirani mogu se sresti tek u finalu, a to je za našeg Josipa bio Igor Krušić (SK Tomislav). Pad koncentracije i loša mentalna igra dovodi do promašivanja „zicera“ za izjednačenje na 4:4. Josip gubi 6:2 i propušta svoju priliku za ulazak u finale. U borbi za broncu susreće se s Darijom Maroševićem (SK Kuna) te, nažalost, i taj meč gubi s 6:4.

Na kraju prvenstva ostvarujemo sljedeće rezultate: Darko 1. mjesto i zlatna medalja, Šime 26. mjesto, Josip 4. mjesto.

Ovim Prvenstvom zatvaramo dvoransku sezonu. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti za skorašnje gađanje na otvorenom. Prva vanjska natjecanja slijede nam za otprilike mjesec dana.


Facebook
Instagram