Prezentacija vještine gađanja lukom i strijelom te streličarskog sporta

U utorak, 7. svibnja 2019. godine, s početkom u 18 sati, održali smo prezentaciju vještine gađanja lukom i strijelom za studente stručnog studija “Informacijske tehnologije” s profesorom dr. sc. Josipom Miočićem u sklopu kolegija “Tjelesna i zdravstvena kultura”.

Predstavili smo streličarstvo kao sportsku aktivnost za sve, bez obzira na razinu tjelesne sposobnosti, sportske interese i preference treniranja. Pokazali smo streličarstvo kao olimpijski sport u kojem se razvijaju preciznost i koncentracija, opuštenost i kreativno razmišljanje.

Namjera nam je bila pokazati da se u streličarstvu razvija svijest o tijelu. Jednostavnim i „čistim“ pokretima luk se može napeti, a strijela odapeti, a s relativno malo uložene snage i bez velikog tehničkog znanja možemo imati osjećaj kontrole i postignuća.

Naši mladi posjetitelji mogli su razgledati izložene tradicionalne i natjecateljske lukove, doznati više o karakteristikama lukova, načinu pucanja i vrsti igara u kojima se koriste, pogledati demonstraciju pucanja iz raznih stilova lukova te se sami iskušati u gađanju s lukom i strijelom uz stručno vodstvo i nadzor.

Nastojali smo pružiti sve informacije o „prvim koracima“ novaka u bavljenju streličarstvom.

Zahvaljujemo svim članovima Kluba koji su pomogli u organizaciji, a posebno Tomislavu Fabijaniću i Draženu Furdiju koji su odvojili vrijeme da prenesu svoje znanje i iskustvo zainteresiranim studentima, a možda i našim budućim članovima!


Facebook
Instagram