Dan otvorenih vrata SK “Zadar” na ŠC Višnjik

U suradnji sa Športskim centrom Višnjik organizirali smo Dan otvorenih vrata, 25. svibnja 2019. godine, s početkom u 10 sati.

Predstavili smo streličarski sport koji mogu trenirati svi bez obzira na dob (s početkom od 9 godina), spol, razinu tjelesne posobnosti, sportske interese i preference treniranja. Ovo je sportska aktivnost za cijelu obitelj. Premda je individualnog karaktera, postoje i timska natjecanja. U streličarskom se sportu razvijaju preciznost i koncentracija. Uči se strpljivosti i fokusiranju te kontroli misli. Razvija se svijest o pokretima tijela. Svladavanjem vještine gađanja lukom i strijelom jačaju se leđni mišići i tako postiže pravilno držanje tijela. Stječe se osjećaj kontrole i postignuća, a (ne)uspješni pogotci se prihvaćaju kao prilike za učenje.

Zainteresirani su mogli razgledati izložene tradicionalne i natjecateljske lukove, doznati više o karakteristikama lukova, načinu pucanja i vrsti igara u kojima se koriste, pogledati demonstraciju pucanja iz raznih stilova lukova te se sami iskušati u gađanju s lukom i strijelom uz stručno vodstvo i nadzor.

Želja nam je ovom demonstracijom streličarstva potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe da se uključe u naš Klub; sportsko mjesto za druženje, za kvalitetniji psihofizički razvoj te svrsihodniju organizaciju slobodnog vremena kroz aktivnosti koje bi imale pozitivan učinak na njihovo mentalno i tjelesno zdravlje.


Facebook
Instagram