Vanjsko Prvenstvo Hrvatske 2019.

Prošli vikend, 15. rujna, u gradu Sisku je održano Državno prvenstvo u streličarstvu WA 720-vanjsko metno kolo. Na natjecanju je nastupilo oko 150 streličara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Za Streličarski klub „Zadar“ nastupili su po kategorijama; Darko Polić “Barba”, Josip Šare i Tomislav Košta kao seniori dugog luka te Tomislav Fabijanić i Vladimir Ćirković u kategoriji seniora golog luka.

U prvom, kvalifikacijskom dijelu natjecanja ostvareni su sljedeći rezultati i plasmani:

Josip Šare: 620 krugova ( 5. mjesto)

Darko Polić: 601 krug ( 8. mjesto)

Tomislav Košta: 507 krugova (14. mjesto)

Vladimir Ćirković: 620 krugova (5. mjesto)

Tomislav Fabijanić: 565 krugova ( 14. mjesto )

Nakon ispucanih kvalifikacija te stanke za ručak uslijedio je eliminacijski dio. U osminu finala ulaze svi naši kvalificirani natjecatelji. Šare se susreće s Jadrankom Rukavinom iz SK „Sisak“ te rezultatom 7:1 prolazi u četvrtfinale kao i Ćirković s 6:4 protiv Holi Mesića iz SK „Koros“. Polić gubi 7:3 od Srneca ( SK „Sisak“), Košta od Nemeta ( SK „Kuna“) 0:6, a Fabijanić od Čurića ( PSK Zagreb 1955) 0:6. Za njih tu natjecanje završava, više sreće drugi put.

U četvrtfinalnim borbama Šare gubi od Videca (SK „Sisak“) 0:6 i završava natjecanje. U kategoriji seniora golim lukom Vladimir Ćirković pobjeđuje Dražena Horvata (SK „Sesvete“)rezultatom 6:4, te se plasira u polufinale gdje ga dočekuje Robert Potrkač (SK „Glina“) i gubi 0:6. U borbi za 3. mjesto protiv Zorana Velagića ( SK „Croatia“) osvaja broncu rezultatom 7:3. To je prva klupska medalja u golom luku uopće. U kvalifikacijama ispucao izvrsnih 620 krugova, a do bronce je savladao još trojicu protivnika. Čestitamo, Vlado!

Konačni rezulati: bronca i 3. mjesto za Vladimira Ćirkovića , Tomislav Fabijanić zauzima 9. mjesto u kategoriji seniora golim lukom, Josip Šare 8. mjesto u seniorima dugog luka, Dark Polić 9. mjesto seniori dugi luk i Tomislav Košta također 9. mjesto dugi luk. Dugi luk ekipno u sastavu Polić, Šare, Košta osvaja 4. mjesto s rezultatom od 1728 krugova.

Državno prvenstvo označava kraj sezone pucanja na otvorenom te se s nadolazećim hladnijim danima turniri prebacuju u zatvorene dvoranske prostore.


Facebook
Instagram