O Klubu

Streličarski klub „Zadar “ osnovan je 10. ožujka 2010. godine u Zadru pod vodstvom Dražena Furdija (senior, olimpijski i složeni luk) i Darka Polića Barbe (veteran, dugi luk) kao prvi, i dan-danas jedini, streličarski klub u gradu Zadru. Od samog osnutka okupljao je ljubitelje ovog sporta, da bi danas Klub imao iskusne i stručne pojedince koji će rado podijeliti svoje znanje sa zainteresiranima. Razne su priče kako su se upoznali sa sportom, no svi streličari dijele poznati osjećaj zabave, druženja, mira, ponosa, zadovoljstva svojim uspjesima. Furdi je veliki zaljubljenik u streličarski sport! Onaj je koji će ti iz prve ruke znati reći kakve se novosti vrte na svjetskoj natjecateljskoj sceni. Barbini suputnici su već dugi niz godina lukovi – složeni, zakrivljeni ili dugi luk – s kojima je postigao vrhunska sportska postignuća i iskustva koja SK „Zadar“ s ponosom čuva. Barba i Dražen su oni kod kojih šaljemo svoje lukove i strijele na tehnički pregled i servis. :)

Primarni je cilj Kluba okupljanje djece, mladeži i starijih koji prepoznaju važnost bavljenja sportom. Bavimo se podučavanjem i vođenjem treninga streličarstva. Potičemo stručno osposobljavanje trenera i školovanje sportaša. Njegujemo natjecateljsko i rekreativno gađanje lukom i strijelom. Doprinosimo jačanju streličarske mreže, bilo u organizaciji streličarskih događanja bilo prisustvovanjem na natjecateljskoj liniji.

Naš je Klub mjesto za sportsko druženje. Treniramo i šalimo se, jer je stanje opuštenosti osnovno streličarsko stanje. :)

Kako pristupiti Klubu?

Možeš nam se javiti putem e-maila ili telefonskim putem. Dogovorimo se za termin prvog treninga i ti nas posjetiš! Pritom razgledaš trening teren te popričaš s trenerima i članovima o svim detaljima vezanim uz rad Kluba koji te zanimaju.

Novi članovi polaze školicu u kojoj streličar uči osnovni stav i pravila u rukovanju lukom i strijelama te usvaja sigurnosna pravila i odnos prema oružju, streličarskom terenu i svojim kolegama streličarima (natjecateljima). Treba imati na umu da je streličarstvo individualan sport, stoga svaki streličar napreduje onda kada je za to spreman, a napredovati će onoliko koliko uloži volje i vremena. Za vrijeme školice, polaznici mogu isprobati razne vrste lukova da bi shvatili koji im najviše „leži“ i koji im se sviđa.

Treninzi

U zimskom periodu treninzi se održavaju na adresi: Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, Asje Petračić 7, 23000 Zadar

Lokacija dvorane

Tijekom proljeća i ljeta treniramo na vanjskom terenu koji se nalazi na Bokanjcu, na izlazu iz grada prema Pagu i Ražancu:

Lokacija vanjskog terena

Info kutak

STRELIČARSKI KLUB “ZADAR”
Ivana Meštrovića 39c, 23000 Zadar, Hrvatska
strelicarski.klub.zadar@gmail.com
Žiro-račun (IBAN): HR1024070001100354487
OIB: 65872367322
Matični broj: 02671816

Članarina za 2023 . godinu iznosi:

 • za zaposlene – 20 EUR kuna/mjesečno
 • za nezaposlene, umirovljenike, studente i učenike – 15 EUR/mjesečno

O mogućnostima plaćanja članarine, pogledaj u dokumentu.

Ovo je primjer uplatnice za plaćanje članarine. Molimo da prilikom plaćanja, uplatnicu popunjavaš na ovaj način kako bismo lakše registrirali tvoju uplatu. Hvala i slobodno nas kontaktiraj u slučaju bilo kakvih nejasnoća. :)


Naši prijatelji, donatori i sponzori koji od samog osnutka pomažu radu Kluba
 • Grad Zadar
 • Zadarska županija
 • Sveučilište u Zadru
 • Ceste Zadarske županije d.o.o.
 • Lignum d.d., Zadar
 • Tilia d.o.o.
 • Maraska d.d., Zadar
 • Obala i lučice d.o.o., Zadar
 • Čistoća d.o.o., Zadar
 • Falkensteiner Resort Borik d.d.
 • Najam šatora Zadar
 • Zara servisi d.o.o.

Facebook
Instagram